Coș de cumpărături
Plateste cu cardul online

Plata ramburs vs plata cu card

Plata online cu card este o plata moderna, actuala, curata si transparenta. Plata la primirea coletului, numerar curierului, continua sa existe.

Iata cateva motive pro si contra, culese din social-media.

In general, clientii persoane fizice platesc…
…cu card pentru ca:
…prin ramburs deoarece:
Observatiile noastre
1. acorda incredere magazinului furnizor1. sunt usor neincrezatoriEste obligatoriu sa inveti sa-ti cunosti furnizorul. Doar ii vei folosi produsele sau serviciile pe termen lung.
2. primesc mai repede produsul2. magazinul si curierul sunt un bloc de servicii, nu conteaza cine intarzie, penalizarea e refuzul de primireA promite un termen fix de ajungere la client este greu de facut. Dupa ani de experienta vei reusi sa fii precis in promisiuni.
3. curierul are o mai mare grija de coletul lor3. se tem ca produsul este lovit, zgaraiat-nu e cazul la noiCurieratul este o meserie grea. Afacerile merg daca intreg sistemul de sus pana jos se straduieste zilnic. Ai de unde sa alegi.
4. s-au informat din comentariile de pe FB sau pe site-ul magazinului despre timpii de livrare4.primesc mai tarziu produsul decat cel platit in avans la magazinele mari si mici
4.1. primesc mai repede produsul
4.2. se tem ca produsul nu este in stoc
4.3. partenerii marilor platforme de marketplace intarzie de obicei livrarile, deci s-au obisnuit cu plata ramburs
Informatia e putere. Daca tii cont de ea, poti supravietui. Nu am spus ca te imbogateste.
5. optiunea de plata prin card fac un magazin mai credibil5. platesc doar ceea ce vad sau ating…Neincrederea roade orice temelie.
6. sunt obisnuiti cu platile online6. nu vor sa-ti blocheze banii in caz ca se razgandescSuntem la prima generatie de cumparatori online. Invatam inca.
7. renunta mai greu la comenzi7. uneori pot refuza mai usor si nu ridica produsul daca se razgandescOrice refuz sau retur creste costurile unei afaceri online. Costurile sunt neprofitabile. Un refuz ne costa cel putin 2 transporturi, ambalaje, manopera. Un retur inseamna 50% pierdere din pretul produsului; asa-i legea, partinitoare.
8. nu trebuie sa caute cash prin buzunare cand bate curierul la usa8. sunt la prima comanda sau interactiune cu magazinul, nu cunosc furnizorulFiecare incercam sa avem stressul cel mai mic.
9. asteapta produsul acceptand termenele de livrare promise9. sunt foarte grabiti, vor astazi. Maine nu mai au nevoie de acel produs.Rabdarea are limitele ei, nu abuzam de ea, e neprofitabil.
10. e mai civilizat si curat asa10. considera ca transportatorii-curieri prioretizeaza livrarile in favoarea rambursului si deci a unei mici spagiSperam intr-o lume curata, fara spagi, fara cash si fara hoti.

Acestea au fost parerile personale ale unor cumparatori din lumea larga; nu chiar atat de larga, din Romania. In tabel, la observatii, sunt parerile noastre sumare.

…. si in ultimul rand

Judecati cu rabdare si mult discernamant legendele de mai jos:

“Cash is the King”
“Pentru electrocasnice, saltele, gaming, componente PC, carcase intotdeauna cash. De ce? Ca sa primesc obiectul nelovit, curat, ambalaj ok. Detergenți, cosmetice, cărți, haine – card.”
“Magazine mari, card. Magazine mici, ramburs.”
“… cu bani dati si marfa neprimita…”
“Magazinul imi fura banii de pe card.”

Concluzii. Indiferent de modul in care ne platiti, noi, Voinicel.ro:
  • Respectam termenul de livrare promis indiferent de modul de plata.
  • Clar apreciem modul de plata prin card, consideram plata ramburs ca fiind depasita “moral”.
  • Intretinem si dezvoltam un comert online sanatos.
  • Pastram strans legatura cu clientii nostri pe toata durata colaborarii.

 

Cu stima.
Augustin