Foloseste cu responsabilitate o perna pentru gravide !

Foarte rar ne gandim la modul in care dormim sau la tipul de pernă care il folosim . Cu toate acestea,  femeile gravide trebuie sa fie foarte atente la pozitiile corecte pe care trebuie sa le adopte atunci cand se odihnesc. Pentru femeia gravida, un somn odihnitor  este foarte important si este o realitate faptul ca in aceasta perioada, numai ea stie cat de dificil este sa dormi fara a fi deranjata de dureri de spate, de sold sau de muschi etc.

Fatul creste neintrerupt si adauga la greutatea mamicii,ceea ce creaza presiune pe structura osoasa si musculatura. De aceea este important pentru femeia gravida sa scape de aceste presiuni pentru buna evolutie a copilului din burtica. Acesta este unul din motivele pentru care ar trebui sa dormi pe o perna speciala pentru gravide.

Daca vizitezi medicul tau in mod constant de cand ai aflat ca esti gravida, sigur ti-a sugerat sa folosesti o perna pentru gravide. Una dintre cele mai importante indicatii pe care ti le da medicul este sa dormi pe partea stanga si sa pastrezi picioarele indoite de la genunchi, pentru ca in aceasta pozitie  fatul poate primi mai mult oxigen si poate respira usor. Pentru femeia insarcinata, aceasta pozitie este inconfortabila fara un suport care sa vina din partea unei perne mari pentru gravide.
Asadar foloseste o perna pentru gravida, este absolut necesara  si pentru fat, nu numai pentru tine!

Perna pentru sarcina iti sprijina burtica reducand sau eliminand  durerile de spate. Pozitia ciudata a picioarelor te poate face sa te simti incomod, de aceea o perna pentru gravide adecvat de mare, de regula sa-ti depaseasca genunchii, te-ar ajuta foarte mult sa-ti sprijini picioarele corect si confortabil.

Pernele pentru gravide sunt disponibile in mai multe forme si marimi, iar cele mai frecvent utilizate sunt cele cu o lungime mare, mai jos de genunchi , care incadreaza corpul si au o umplutura antialergica cu o elasticitate buna, sunt moi si amortizeaza perfect.

Proiectarea unei perne pentru sarcina incepe cu capul. Capul trebuie sa fie in masura sa se odihneasca pe perna si chiar daca perna se preseaza, efectul de amortizare sa tina capul la o anumita inaltime.

Apoi, stomacul trebuie sa fie protejat, aici ar fi nevoie de o perna care sa sprijine pe de o parte burtica in partea de jos si pe de o parte sa ofere sprijin si la spate.

Trebuie sa stim ca spatele unei femei gravide este cel mai vulnerabil si predispus la dureri mari. Pernele in forma de Fildes, in forma de B, in forma de Clepsidra sau U, in forma de C, sunt cele mai bune in acest caz pentru ca ajuta mult la sprijinirea principalelor parti ale corpului aliniindu-le corect.  Nu in cele din urma, picioarele trebuie sa fie si ele sprijinite.

Cu drag,
Soc. Cecilia Faliboga


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

web
analytics