Foloseste cu incredere o perna pentru corp sau gravide!

Pentru buna noastra dispozitie si sanatate este bine sa ne gandim la modul in care dormim sau la tipul de pernă pe care il folosim . Cu totii si cu atat mai mult femeile gravide trebuie sa fie foarte atente la pozitiile corecte pe care trebuie sa le adopte atunci cand se odihnesc. Pentru gravida, un somn odihnitor  este foarte important si este o realitate faptul ca in aceasta perioada este dificil sa gaseasca o pozitie confortabila pentru somn fara dureri de spate, de sold sau de muschi etc.

Fatul creste neintrerupt si adauga la greutatea mamicii,ceea ce creaza presiune pe structura osoasa si musculatura. De aceea este important pentru  tine sa scapi de aceste presiuni pentru buna evolutie a copilului din burtica. Acesta este unul din motivele pentru care ar trebui sa dormi pe o perna speciala pentru gravide.Pozitia cea mai confortabila pentru tine este la fel de confortabila pentru bebe.

Daca vizitezi medicul tau in mod constant de cand ai aflat ca esti gravida, poate ti-a sugerat sa folosesti o perna pentru gravide, sau deja te-au informat alte mamici cat de buna este. Una dintre cele mai importante indicatii pe care ti le da medicul este sa dormi pe partea stanga si sa pastrezi picioarele indoite de la genunchi, pentru ca in aceasta pozitie  fatul poate primi mai mult oxigen si poate respira usor. Pentru femeia insarcinata, aceasta pozitie este inconfortabila fara un suport care sa vina din partea unei perne mari pentru gravide.
In concluzie, este bine sa folosesti o perna pentru gravida, pentru ca te ajuta si pe tine si pe bebe!

Perna pentru sarcina iti sprijina burtica reducand sau eliminand  durerile de spate. Pozitia ciudata a picioarelor te poate face sa te simti incomod, de aceea o perna pentru gravide adecvat de mare, de regula sa-ti depaseasca genunchii, te-ar ajuta foarte mult sa-ti sprijini picioarele corect si confortabil.

Pernele pentru gravide sunt disponibile in mai multe forme si marimi, iar cele mai frecvent utilizate sunt cele cu o lungime mare, mai jos de genunchi , care incadreaza corpul si au umplutura din abundenta cu o elasticitate buna Pernele Voinicel sunt pufoase, dense  si amortizeaza perfect.

Confortul unei perne pentru sarcina incepe cu capul si se termina cu spatele si picioarele. De aceea s-au inventat pernele cu doaua brate, cum ar fi perna noastra Clepsidra sau perna U Confort total. Acestea sunt perne complete ce sustin corpul in toate punctele importante. Cu putina imaginatie poti aseza perna U sau perna Clepsidra in pozitiile cele mai confortabile pentru corpul tau.

Apoi, stomacul trebuie sa fie protejat, aici ar fi nevoie de o perna care sa sprijine pe de o parte burtica in partea de jos si pe de o parte sa ofere sprijin si la spate, cea mai de succes perna este perna Clepsidra.

Trebuie sa stim ca spatele unei femei gravide este cel mai vulnerabil si predispus la dureri mari. Pernele in forma de Fildes, in forma de B sau rabatabila, in forma de Clepsidra sau U, in forma de C, sunt cele mai bune in acest caz pentru ca ajuta mult la sprijinirea principalelor parti ale corpului aliniindu-le corect.  Nu in cele din urma, picioarele trebuie sa fie si ele sprijinite, de aceea trebuie sa alegem pernele mai lungi.

Cu prietenie,
Soiolog si mamica, Cecilia Faliboga


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

web
analytics